Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nederland-8ste-finale

Nederland valt als een kaartenhuis in elkaar tijdens de achtste finales UEFA Euro 2020

Een jaar later dan gepland keken veel Nederlanders uit naar de UEFA Euro 2020. Hoewel oranje wat twijfelachtig begon tegen Oekraïne werd er toch direct een winst gepakt. De twijfel werd goedgemaakt in de wedstrijden tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië waar oranje domineerde en tweemaal won.

In de duels tegen Noord-Macedonië en Oostenrijk liet oranje dan ook haar potentieel zien. Er werd leuk gespeeld, kansen werden volop benut en in beide wedstrijden kreeg Nederland niet één goal tegen.

Vol goede moed ging Nederland dan ook de achtste finales tegemoet tegen Tsjechië. Hoewel het team van Frank de Boer wist dat ze aan Tsjechië een flinke kluif zouden hebben, hadden we toch een gevoel ‘dit gaan we winnen’. Helaas werd die droom snel afgepakt.

Oranje viel als een kaartenhuis in elkaar tijdens de achtste finale tegen Tsjechië. Door een schandalige overtreding door de Ligt in de 55ste minuut moest Nederland met 1 man minder spelen. Hoewel de eerste paar minuten na de rode kaart nog hoopvol lijken, verliest Nederland de spirit snel.

Van het kans creërende Nederland dat we zagen tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië blijft niks meer over. Het is zelfs lastig om echte kansen voor de geest te halen. Tsjechië daarentegen blijft sterk spelen en benut elke kans die ze krijgen. Het resultaat mag dan ook blijken: Tsjechië 2, Nederland 0.

Zo is het oranje avontuur in 2021 toch veel sneller ten einde gekomen dan veel mensen hadden gehoopt. Nu het EK voor Nederland over is spreken mensen natuurlijk hun twijfels uit. Niet alleen wordt Matthijs de Ligt bekritiseerd voor zijn overtreding, ook Frank de Boer krijgt de wind van voren. Zo zou Memphis Depay onder zijn leiding veel minder goed spelen. Ook heeft het team oranje volgens critici ‘geen echte leider’.

Het is natuurlijk altijd makkelijk om kritiek te leveren na verlies. Toch lijkt oranje totaal niet consequent genoeg. In een duel tegen een sterk team zoals Tsjechië komt de ware kwaliteit van een team toch snel naar boven. En bij oranje blijkt dat toch nog erg onvolwassen en inconsequent te zijn.

Op naar het WK, zeggen wij. En hopelijk treffen we daar een team dat volwassen is geworden en de leeuw niet in zijn hempie laat staan. Voor wat het waard is, het was heerlijk om weer eens het Wilhelmus te horen tijdens een groot voetbaltoernooi.

nederland-8ste-finale.txt · Laatst gewijzigd: 2021/07/05 19:09 door admin